קווים מנחים לכתיבת סקירה ספרותית

קווים מנחים לכתיבת הסקירה הספרותית
כתיבת עבודה?
אנחנו הכתובת

כסטודנטים, התנסיתם לאורך הסמסטרים האחרונים בכתיבת תרגילים והגשת עבודות אקדמיות קטנות. בשלבים מתקדמים בלימודי התואר, אתם מתחילים לעבוד על העבודה האקדמית הגדולה – עבודת הסמינר. עבודה זו מבוססת על שאלת מחקר, שעליה תשיבו (בין היתר) באמצעות הסקירה הספרותית.

העבודה האקדמית שלכם נפרסת על פני 25-40 עמודים, המחולקים למספר פרקים. כל פרק בעבודה שלכם מייצג סוגייה מסוימת וראש פרק שהוא מעין שאלת משנה לשאלת המחקר. כל מילה הנכתבת בעבודה תורמת לעיצובה ולמענה על שאלת המחקר הגדולה. עם זאת, הסקירה הספרותית היא הבסיס שעליו תיצקו ראיונות, דעות אישיות ומסקנות משיטות מחקר.

לפניכם, קווים מנחים לכתיבת סקירה ספרותית בעבודה האקדמית שלכם.

 

סקירה ספרותית – על מה בדיוק מדובר?

קווים מנחים לכתיבת סקירה ספרותית

רגע לפני שצוללים פנימה, מהי סקירה ספרותית? כאמור, עבודת סמינריון מבוססת על שאלת מחקר שאתם מגדירים בעצמכם. בכדי להשיב עליה, אתם נדרשים בין היתר לקרוא מאמרים אקדמיים – באנגלית ובעברית. סקירה ספרותית למעשה נשענת על אותם חומרים שקראתם. חשוב להדגיש כי בכל עבודה אקדמית ישנו מקום לנקודת המבט האישית שלכם, אך היא רלוונטית רק לאחר שהצגתם עובדות, מחקרים ומסקנות מדעיות על בסיס הסקירה הספרותית.

“האם ניתן לכתוב עבודה אקדמית ללא סקירה ספרותית?”

התשובה שלילית. לכל נושא ושאלת מחקר, חייב להית היבט עובדתי-מדעי. הסקירה הספרותית נותנת לקורא את נקודת המבט האובייקטיבית-מדעית של הנושא. לדוגמא:

  • מקומה של המתת החסד בחברה המערבית
  • עמדתו של האיחוד האירופי לסכסוך הישראלי-פלסטיני
  • פריסת נתונים אודות מקרי אנורקסיה בקרב גברים במדינות אסיאתיות ועוד…

 

טיפים לכתיבת סקירה ספרותית בעבודה האקדמית שלכם

  • ראשית, חשוב מאד שלא להציג את הסקירה הספרותית כסוג של סיכום אינפורמטיבי-יבש. מטרתכם איננה לתרגם מאמר אקדמי וליצוק את התוכן לעבודה, אלא לשלב פסקאות רלוונטיות המקדמות את המענה על שאלת המחקר שלכם. 
  • כדאי מאד להסתייע בכמה מקורות, ולא לבסס סקירה ספרותית על מקור אחד. בנוסף, נסו ככל הניתן לבחור במאמרים/מחקרים שפורסמו לאחרונה, הם לרוב יכללו אזכורים ממאמרים קודמים שנכתבו וישקפו את התמונה העדכנית ביותר. 
  • הסקירה הספרותית צריכה להתחיל בהצגת הנושא הכללי, ולאחר מכן תוכלו לרדת לרזולוציות קטנות יותר – אלו המייצגות את הסוגייה המרכזית בה אתם דנים. לדוגמא: בהנחה והעבודה שלכם עוסקת באנורקסיה בקרב גברים במדינות אסיאתיות, הסקירה הספרותית תתחיל בהצגה של מהי אנורקסיה, מתי אובחנה המחלה לראשונה, מהם גורמי ההתפרצות, אנורקסיה בקרב גברים ונשים, אנורקסיה במדינות האסיאתיות וכן הלאה…
  • מקומה של הסקירה הספרותית לרוב יהיה בתחילת העבודה, זאת מאחר ומדובר על סקירה כללית שנותנת רקע כללי אודות נושא המחקר שלכם
  • במידה ואתם מתרגמים מאמרים מאנגלית לעברית, הבטיחו כי התרגום שלכם מדויק ומשקף בצורה מלאה ויסודית את כוונת המחבר. באפשרותכם להסתייע בשירותי תרגום מאמרים. 
  • שימו לב כי בעת שאינכם מצטטים/מאזכרים את כותב המאמר, אתם עלולים להיחשד בהעתקה.
שתפו מאמר זה עם חברים

שירותים שעשויים לעניין אתכם

כתיבת עבודה אקדמית
סטודנטים רבים מתעניינים לגבי כתיבת עבודות אקדמיות, מאחר ולא לכולם יש את הזמן, הסבלנות או היכולת לכתוב את העבודות שלהם בצורה עצמאית. יש לזכור כי רוב הסטודנטים נאלצים להתמודד עם עומס משמעותי, הכולל את הצורך לעמוד במטלות האקדמיות השונות, ללמוד למבחנים, לשלב עבודה ולהשאיר מעט זמן לחיי חברה.
מטלות אקדמיות
במהלך התואר הראשון והשני, מתבקש הסטודנט להגיש מטלות אקדמיות במגוון נושאים הקשורים במישרין או בעקיפין לתואר הנלמד. חשיבותן של המטלות הללו היא קריטית, שכן הן מהוות משקל לא מבוטל בשקלול הסופי של הציון בתואר
כתיבת עבודות סמינריון (גמר)
כל סטודנט בתואר הראשון או השני מגיע לאחת מהנקודות הקריטיות בתואר: כתיבת עבודה סמינריונית או בשמה השני, כתיבת עבודה אקדמית. ישנם סטודנטים שמתמודדים עם המחקר / כתיבת סמינריון ללא קושי. יש את אלו שברור להם מה הם רוצים שיהיה כתוב בעבודת הגמר, מהיכן לדלות אינפורמציה לעבודה סמינריונית וכיצד לעבד אותה – ויש אחרים, שמוצאים כתיבת עבודת סמינריון כמעכבת.
ניתוחים סטטיסטיים
כחלק מהתאמת הכותב למטלה הנדרשת, הניתוח הסטטיסטי מתבצע ע``י סטטיסטיקאים/כלכלנים מוסמכים, בעלי ידע מעמיק באקונומטריקה וסטטיסטיקה יישומית ותיאורית.
הכנת מצגת עסקית לסטודנטים, עסקים וחברות
ערכתם מחקר מעמיק, הכנתם עבודה נהדרת ואין ספק שאתם ראויים לתואר הסטודנט המצטיין. כעת, הגיע הרגע בו המרצה שלכם מבקש מכם להעביר את העבודה היפה שכתבתם ולהפוך אותה למצגת ולהרצאה – הכנת מצגת מקצועית? פה אתם מתחילים להילחץ.
פרויקט גמר (הנדסאים)
בתום לימודיו של סטודנט לאחד ממקצועות ההנדסה, הוא מתבקש להגיש פרויקט גמר. פרויקט הגמר ועמידה מוצלחת במבחן ההגנה על הפרוייקט מקנים לו, בסופו של דבר, את תעודת ההסמכה..

מאמרים נוספים

תוכן עניינים

צריכים סיוע בכתיבת עבודה אקדמית?
אנחנו כאן ונוכל להתחיל מיד!

או מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם

מומלץ להעלות קבצים מכווצים ומאוגדים בפורמט RAR
דיסקרטיות מובטחת. לעולם לא נמסור את הפרטים שלכם לגורם אחר.
לורם איפסום דולור

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

דילוג לתוכן